De Borgmans duiven

 Vanaf 1986 tot 2013, werden er jaarlijks een aantal jongen of eieren gehaald bij de Gebr. Borgmans. Het succes was dan ook voornamelijk aan de Klakken van Borgmans en de goede adviezen en raad van de Gebr. Borgmans te danken.
Uit alle toppers van de Borgmannen kwamen er duiven naar Doetinchem. Zo zijn er onder andere vijf kinderen van de "25", acht kleinkinderen van de "613", twee kinderen van de “Autoduif” en twee kinderen van de "Bleekoger uit de 61" naar Doetinchem gekomen.
 
Naast de Borgmans duiven hebben ook een rode Van de Flaes doffer en een blauwe duivin van clubgenoot Gert Rougoor geweldig goede duiven gegeven. Vooral deze rode doffer zit verweven in de huidige stam duiven die wij bezitten.
Een kleinzoon, de NL06-870 alias “The Red Devil”, van dit koppel won in 2007 een 8e Nationaal Blois van Afdeling 9 en was in 2009 4 maal de eerste duif van het hok op de dagfondvluchten waarmee hij onder andere een 21e NPO Chateaudun tegen 6.978 duiven won. Een andere kleinzoon, de NL09-601 alias “The Zero One”, won in 2009 als jonge duif reeds een 3e Peronne tegen 6.913 duiven. Momenteel is de inbreng van deze duiven nog minimaal. 

Leo Heremans

Natuurlijk zitten we niet stil en proberen ieder jaar de kolonie op een hoger peil te brengen. Bij de sterk spelende liefhebbers, Hans en Evert-Jan Eijerkamp en de gebroeders Van Toor werden duiven aangeschaft van het Heremans soort. De  resultaten van deze kruisingen zijn zeer goed. De "Max" is zo'n kruisingsproduct. Deze doffer van 2010 won in 2011 reeds een 2e prijs in de gehele Afdeling vanuit Strombeek tegen 30.932 duiven. De NL15-235 is een duivin uit de NL11-323, Eijerkamp, x de NL10-995, gebr. Van Toor, die vier eerste prijzen wist te winnen waaronder  ook twee eerste in CC de Graafschap. Verder wonnen twee kleindochters van Max ook een eerste in de vereniging en kopprijzen in de CC alsmede ook twee duiven van het oude Klak soort die een eerste speelde. 

Mees Doornekamp

In 2013 werd voor het eerst aangeklopt bij Mees Doornekamp. Hier werd een doffer uit de stamdoffer NL08-1718711 aangeschaft. Gekoppeld aan de Klak duivin NL10-266 gaf hij twee jonge duiven die eerste en tweede duifkampioen werden in de vereniging. De doffer NL14-314 miste zelfs niet een keer en heeft inmiddels ook een teletekst vermelding op Blois gewonnen. Tijdens de verkoop van zomerjongen eind 2014 van Mees  werden er nog een drietal duiven bij gekocht, ook nu weer uit het allerbeste. Uit twee van deze gekochte doffers zijn reeds eerste prijswinnaars en teletekstduiven gekomen.

 

Op de totale verkoop van Mees Doornekamp eind december 2017 werd wederom een zoon van de stamkweker NL08-711 aangeschaft. Op dit moment bezitten we dan ook drie zoons, twee kleinzoons en een kleindochter van de NL08-711, tevens een zoon van de NL08-712. Fantastische duiven die zeer goed vererven. 

 

Comb. Braad de Joode

2015 werd er contact gezocht met Kees de Joode van de voormalige combinatie Braad-De Joode. Hier werden een tweetal duivinnen aangeschaft ook weer uit de beste duiven.

 

In de loop van 2015 werden er ook nog een twee doffer van Jeroen Braad gekocht op diens totale verkoop. Ook nu weer uit het allerbeste wat zij bezaten. Gekoppeld aan de duiven van Mees zijn er al meerdere eersteprijswinnaars uit deze duiven gekomen.

Dagfondduiven

Ook van Peter Janssen Kleve zijn er enkele duiven gekomen echter deze hebben nog niet een stempel op de kolonie kunnen drukken.

In 2017 werden er een vijftal jonge duiven gehaald bij Joop Bouwman uit ’s-Heerenberg. Twee rode doffers hebben al een klasse bewezen. Zo won de NL17-929 de 1e NPO Chateauroux in afdeling 9 tevens goed voor de 2e prijs in Sector 3 tegen 8.623 duiven en nationaal de 11e prijs tegen 27.656 duiven.

In 2018 zijn er een kleine twintig jonge duiven gekomen van duivenvriendin Ria Luesink uit Toldijk en een viertal van Der Rafael oud hokverzorger van Peter Janssen en tegenwoordig in dienst bij Willi Linsen uit Kleve.

 

Na het overlijden van clubgenoot Gert Siebelink zijn er enkele van zijn toppers, lijn Bijter x ’t Visje, ons hok komen versterken. De resultaten wachten we met spanning af.